Forbes назвав 30 успішних українців до 30 років

Останні новини

Олександр Зінченко, 23 роки. Футболіст «Манчестер Сіті» та національної збірної України


Олександр Зінченко — захисник та півзахисник англійського клубу «Манчестер Сіті» і національної збірної України. Грав за ФК «Уфа», де вболівальники визнавали його найкращим футболістом, та у 2016 році підписав п’ятирічний контракт з англійським клубом «Манчестер Сіті». У тому ж році став наймолодшим автором гола в історії збірної України.

Український рейтинг «30 до 30»: IT

Олег Маленков, 28 років. Засновник Concepter та партнер TA Ventures


У березні минулого року Олег Маленков вийшов з операційного управління Concepter та став партнером венчурної компанії TA Ventures. Маленков має більш як 6 років досвіду у стартапах та розробці венчурних проєктів: відомим продуктом Concepter є iBlazr — спалах для смартфонів, що зібрав краудфандингом 700 тисяч доларів та продавався в десятках країнах світу. 

Стас Матвієнко, 28 років. Засновник Allset


тас Матвієнко є одним із засновників Allset — застосунку, яким можна зробити передзамовлення у ресторанах, забронювати столик, заздалегідь оплатити замовлення та залишити чайові. Зараз стартап співпрацює з більш ніж 2,5 тисячі ресторанів у 11 містах США, а через застосунок вже було оброблено понад мільйон замовлень. Компанія активно співпрацює з Google, який переадресовує користувачів з Google Maps на сторінку Allset. У березні він увійшов до європейського рейтингу Forbes «30 до 30».

Вікторія Ріпа, 27 років. Засновниця Better Me

Вікторія Ріпа є співзасновницею та головною виконавчою директоркою BetterMe — сервісу, що випускає застосунки для занять спортом, правильного харчування та здорового способу життя. Їх застосунки очолювали категорії «Здоров’я та фітнес» та мають мільйонну аудиторію. За даними SensorTower, за один місяць з одного застосунку компанія отримує близько мільйона доларів прибутку. У березні вона ввійшла до європейського рейтингу Forbes «30 до 30».

Родіон Єрошек, 28 років. Засновник Poster

Дизайнер та розробник Родіон Ерошек є співзасновником Poster — хмарної системи автоматизації для кафе, ресторанів та магазинів. Нині продуктом користуються 6 тисяч закладів у 65 країнах світу, а через сервіс проходить 370 тисяч чеків щодня. Компанія пропонує прості рішення для роботи бізнесу: статистика, склад та фінанси в одному застосунку, бек-офіс у браузері та програми автоматизації на будь-якому обладнанні.

Павло Матвієнко, 28 років. Засновник RetargetApp

Павло Матвієнко є СЕО та співзасновником RetargetApp — маркетингового рішення, яке допомагає компаніям просувати свою продукцію на найбільших рекламних платформах, автоматично створює та оптимізує ефективні рекламні кампанії. Компанія співпрацює з такими гігантами реклами як Facebook, Google та Shopify, а їх сервісом користуються понад 5 тисяч інтернет-магазинів.

Роман Могильний, Денис Дмитренко, Ярослав Бойко, засновники Reface App


Роман, Денис та Ярослав є засновниками компанії RefaceAI та розробниками застосунку Reface App. Їх робота починалася з невеликого застосунку, який змінював обличчя на фото, а сьогодні застосунок Reface вже завантажили десятки мільйонів разів. Підписки та реклама в застосунку дають можливість стартапу розвиватися та продовжувати роботу над Reface Studio —  аналогічного вебсервісу для професійних користувачів та взаємодіяти з бізнесами в креативній індустрії.

Український рейтинг «30 до 30»: Креативні індустрії

Іванна Сахно, 23 роки. Актриса

У дитинстві мріяла стати фігуристкою, але врешті стала акторкою. В Україні Іванна здобула славу завдяки першому частково україномовному сіткомі «Леся+Рома». Проте у 2013 році разом з батьками емігрувала до США. Там визнання Голлівуду отримала у блокбастері «Тихоокеанський рубіж 2», де втілила роль польської жінки-офіцера. У 2019 році вона була членкинею журі на 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Аліна Паш, 27 років. Співачка

Самобутня реперка, етно та хіп-хоп виконавиця родом із Закарпаття. Фіналістка шостого сезону вокального шоу «X-Фактор». Увірвалась на українську музичну сцену з синглом «Bitanga» у 2018 році. Згодом випустила два альбоми Pintea: Gory та Pintea: Misto у 2019 році. Номінована на 4 музичні премії, бере участь у колабораціях з багатьма українськими зірками.

Наріман Алієв, 27 років. Режисер

Режисер та сценарист кримськотатарського походження. Лауреат премії кінокритиків «Кіноколо» 2019 року, а також заслужений діяч мистецтв України. Номінований на Берлінському міжнародному кінофестивалі за короткометражний фільм «Без Тебе». Член Української (2017) та Європейської (2019) кіноакадемій. Дебютний фільм Нарімана «Додому» (2019) було відібрано до конкурсної програми «Особливий погляд» 72-го Каннського міжнародному кінофестивалю».

Антоніо Лукіч, 28 років. Режисер


28-річний кіно- та телережисер з Ужгорода. Став відомий завдяки дебютній ліричній комедії  «Мої думки тихі». На 54-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах отримав Спеціальну премію журі. В Україні прем’єра стрічки відбулася під час Одеського міжнародного кінофестивалю, де робота Антоніо Лукіча отримала приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу та спеціальну згадку журі.

Альона Савраненко, 29 років. Співачка Alyona Alyona


Реп-співачка та авторка пісень з Кропивницького. Після перших успішних «самопальних» кліпів у Ютубі, у 2019 році співачка випустила дебютний альбом «Пушка» та мініальбом «В хаті МА». Номінована на 7 музичних нагород, її називають «новою українською реп-зіркою» та «сенсацією українського репу». У березні вона ввійшла до європейського рейтингу Forbes «30 до 30».

Magic Five, відеоблогери


Це група професійних ілюзіоністів, що дивують глядачів у Ютубі. Мають 8,1 мільйона підписників на цьому відеохостингу та співпрацюють з великими українськими та світовими брендами. Відеооблог, який з самого початку створювався як бізнес, сьогодні має більш як 20 співробітників у трьох відділах. 

Коментарі





Нещодавні публікації

Наступна публікація

Рубрики публікацій

Свіжі новини